Над 49 000 души са загинали при земетресенията на 6 февруари

...
Над 49 000 души са загинали при земетресенията на 6 февруари
Коментари Харесай

Ердоган оповести броя на жертвите от земетресенията в Турция. Равняват се на град с мащабите на Габрово

Над 49 000 души са загинали при земетресенията на 6 февруари в Югоизточна Турция. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган на изключителната среща на върха на Организацията на тюркските страни (ОТД) в Анкара, оповестяват турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

" 11 окръга в югоизточната част на нашата страна бяха наранени от злополучие, което няма аналог в света по своята сила и опустошителност. Около 14 милиона наши жители бяха директно наранени от земетресенията, над 49 000 души починаха, а повече от 115 000 бяха ранени “, сподели той.

Ердоган акцентира, че издирвателно-спасителните интервенции са прекъснати. Сега предстои да се отстранят отломките и да се изградят краткотрайни зони за настаняване. " Започнахме да строим и непрекъснати жилища “, уточни още Ердоган.

Земетресенията с магнитуди 7,7 и 7,6 и последвалите хиляди вторични трусове засегнаха съществено голяма територия в Югоизточна Турция и прилежаща Сирия. Според прогнозите на Организация на обединените нации вредите от бедствието може да доближат 100 милиарда $.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР